I maj månad 2011 var vi på en kryssning i de norska fjordarna.

 

Fartyget ATHENA väntar på oss så vi går ombord.

En liten drink på båtdäck.                                              Bogserbåtarna kopplas, och vi lämnar kaj.                I denna hytt är det meningen att vi skall sova.

Efter en ovanligt lugn och stilla överfart går vi så in i Geiranger-fjorden. Det är lite kyligt på morgonen, men fantastiskt vackert och imponerande.

 

Längst in i fjorden ligger det redan ett passagerarfartyg.

Från havsnivån tar en buss oss upp till Dalsnibba som ligger på 1500 meters höjd. På vägen dit finns flera vackra platser. Här Flydals utsiktspunkt.

 

 Sista biten av vägen till Dalsnibba var tyvärr avstängd till följd av den stora snömängden, men vi kom i alla fall en bit på väg.

                                                                                                                                                                  Tillbaks till Athena

En vandring i det lilla samhället Olden som ligger längst in i den vackra Nordfjorden.

 

      

      Här ligger fartyget i Flåm och nu skall vi åka tåg med den världsberömda Flåmsbanan. Resan går upp genom den smala och branta dalgången till Voss.

    

                                                       Vi gör ett stopp vid Kjosfossens vattenfall.

     

På Myrdals järnvägsstation byter vi tåg till Bergen-linjen för att fortsätta över Hardangervidda till staden Voss där vi....

 

äter en helt enkelt sagolik lunch-buffé på detta hotell.

 

          Vi byter till buss som tar oss först till......................

 

         ...........Tvindefossens dubbla vattenfall alldeles utanför Voss.

 

Bussresan fortsätter sedan till Stahlheims-kleivas kända väg som anlades första gången 1842-1849. Vägen är brant med en lutning på 1:5 och har på 1,5 km 13 skarpa kurvor och är en hisnande upplevelse.

 

Efter Stalheims-kleiva passeras Sivle vattenfall som med en fallhöjd på hela 240 meter är majestätiskt. (Kortet taget genom bussrutan).

 

En liten stadsvandring i Bergen hann vi med innan sista benet på vår resa, Bergen-Göteborg, avslutade denna underbara mini-kryssning.

Vädrets makter stod oss verkligen bi. Tänk att ha sådant här väder under hela resan. Här passerar vi Böttö fyr i Göteborgs skärgård, och resan är över.